Gelegen aan de prachtige Zürichsee ligt de grootste stad van Zwitserland genaamd Zürich. In een treinrit van circa 1 uur vanaf Basel bevindt je je in deze stad. Zürich is één van s' werelds grootste financiële centra maar is zeker niet saai. De stad heeft de perfecte mix van stad en natuur mogelijkheden.

Vervoer
De ICE rijdt dagelijks richting Zwitserland. De trein vertrekt om 08:08 uur vanuit Amsterdam en komt om 14:47 uur in Basel aan. Hiernaast rijdt ook de ICE Nightjet vanuit Amsterdam om 20.30 uur met aankomst in Zürich om 08.05 uur. Ook is er al een grote sprong gemaakt in het duurzaam vliegen. Zo vliegt SWISS als eerste vliegtuigmaatschappij vanuit Zwitserland met duurzame kerosine genaamd SAF. SAF staat voor ‘sustainable aviation fuel’. De brandstof wordt gemaakt met verschillende duurzame hulpbronnen. Dit omvat bosbouw- en landbouwafval, gebruikte bakolie, koolstof die uit de lucht wordt afgevangen en groene waterstof.

Wanneer je je in Zwitserland wilt verplaatsen is het vervoer met de trein de beste optie, maar dit hoeft geen saaie bedoeling te zijn. Zo is er mogelijkheid om een stuk trein af te huren met vergadermogelijkheden met de zogeheten Innotren. Ook kan de Salon Suisse gehuurd worden waarin meetings kunnen plaatsvinden met mogelijkheid om te eten en drinken. Hiernaast kan er ook nog een hele trein afgehuurd worden genaamd Churchill.