Hé ben je nou alweer op vakantie geweest?

- Chantal de Raaf

Wat mis ik de tijd dat ik dit te horen kreeg als ik weer een weekend van huis was. Toen in de verdediging dat ik echt wel hard aan het werk was op reis, maar uiteraard voelen de incentives op sommige momenten net als een vakantie.

Nu ik sinds maart vorig jaar niet meer (zakelijk) op reis ben geweest, geeft het mij alle gelegenheid om terug te blikken op al die mooie projecten die ik in meer dan 10 jaar bij Energy incentives & events heb mogen organiseren. Ik neem je graag mee in een aantal belevingen die ik nooit zal vergeten.

Het WK voetbal in Salvador, Brazilië, een reis waar ik meteen een grote lach van op mijn gezicht krijg. Niet alleen om de schoonheid van het land, wakker worden tussen de palmbomen aan het strand, de relaxte en vriendelijke mensen, maar vooral de wedstrijd Nederland-Spanje met maar liefst 5 doelpunten voor Nederland! Stortbuien tijdens het diner op het terras stelden mijn improvisatievermogen goed op de proef. De lange Oranjestoet door de stad en alle zingende Oranjefans bezorgden mij echt kippenvel, zoiets maak je maar één keer mee.

Zuid-Afrika, één van mijn favoriete landen omdat hier gewoon alles mogelijk is. ’s Ochtends vroeg opstaan om de Big 5 te spotten, of om alles te regelen voor de luchtballonvaart die uiteindelijk deze ochtend niet door kon gaan. Maar, die als kers op de taart, de laatste dag wel plaatsvond en waar ik zelfs de deelnemers met hoogtevrees enthousiast in mee kreeg. Per helikopter over Kaapstad, per stoet van Harleys door de wijnlanden en paragliden vanaf Lion’s Head, wat een land!

Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete reisbestemming, dan is dit binnen Europa met stip op 1 het eiland Hvar in Kroatië. Onze relaties die hier zijn geweest hebben geen verdere uitleg nodig… wat is dit een geweldig eiland! Azuurblauwe zee overal waar je kijkt, vervoer naar idyllische plekken per speedboot, feesten op een klein eilandje, in gekleurde oldtimers het eiland over, heerlijk eten en uitzichten zoals je op een schilderij ziet. En keer op keer verbazing van de deelnemers over hoe bijzonder deze plek is, en dat op maar 2 uur vliegen.

Natuurlijk gaat er nooit iets fout tijdens onze reizen ;-). Maar ik licht graag één tipje van de sluier van deze (ook onvergetelijke) momenten. Tijdens mijn allereerste reis bij Energy stapten we in Cuba met 50 personen in de bus richting het hotel. Daar aangekomen werd er al snel Champagne uit de koelers gepakt, om lekker af te koelen en te proosten, terwijl ik de check-in regelde. Maar de receptie bleef maar herhalen dat ze onze groep niet verwachtten, dit was het verkeerde hotel! Wij moesten in het volgende hotel zijn met vergelijkbare naam. Oeps “neem die Champagne maar mee hoor we gaan naar ons juiste hotel”.  Mijn afscheidscadeau van een van de deelnemers? Een plattegrond van Cuba en een hele mooie speech haha.

Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat ik deze incentives, en het voldane gevoel om de enthousiaste gezichten van de deelnemers te zien, snel weer hoop mee te maken. 2020 mag dan wat reizen en events betreft stilgevallen zijn, maar mijn drive om onvergetelijke herinneringen te creëren in welke vorm dan ook, is nu nog sterker aanwezig.

Ik kan niet wachten om weer die ‘once in a lifetime’ belevingen te creëren en mij vol passie op de organisatie hiervan te storten.