Na een treinrit van 50 minuten vanaf Basel bevindt je je in het midden van Zwitserland. Hier vindt je de middeleeuwse stad Luzern, ook wel klein Zwitserland genoemd. Al sinds de 19e eeuw verwelkomt de stad met open armen toeristen. Het stadje ligt prachtig gelegen naast het Vierwoudstrekenmeer en is omringt door de Zwitserse Alpen. Een hele mooie setting voor een incentive!

Vervoer
De ICE rijdt dagelijks richting Zwitserland. De trein vertrekt om 08:08 uur vanuit Amsterdam en komt om 14:47 uur in Basel aan. Hiernaast rijdt ook de ICE Nightjet vanuit Amsterdam om 20.30 uur met aankomst in Zürich om 08.05 uur. Ook is er al een grote sprong gemaakt in het duurzaam vliegen. Zo vliegt SWISS als eerste vliegtuigmaatschappij vanuit Zwitserland met duurzame kerosine genaamd SAF. SAF staat voor ‘sustainable aviation fuel’. De brandstof wordt gemaakt met verschillende duurzame hulpbronnen. Dit omvat bosbouw- en landbouwafval, gebruikte bakolie, koolstof die uit de lucht wordt afgevangen en groene waterstof.

Wanneer je je in Zwitserland wilt verplaatsen is het vervoer met de trein de beste optie, maar dit hoeft geen saaie bedoeling te zijn. Zo is er mogelijkheid om een stuk trein af te huren met vergadermogelijkheden met de zogeheten Innotren. Ook kan de Salon Suisse gehuurd worden waarin meetings kunnen plaatsvinden met mogelijkheid om te eten en drinken. Hiernaast kan er ook nog een hele trein afgehuurd worden genaamd Churchill.