Ervaar het idyllische Basel waar Zwitserland, Frankrijk en Duitsland samenkomen. Het stadje wordt gezien als de culturele hoofdstad van Zwitserland en is gevestigd langs de Rijn. Kunst en cultuur is er in overvloed te vinden met bijzondere architectonische gebouwen. Basel staat bekend om zijn goed werkende openbaar vervoer en is dan ook echt een 'groene' bestemming. In circa 6 uur & 40 minuten bevindt je je met de trein in deze mooie stad.

Vervoer
De ICE rijdt dagelijks richting Zwitserland. De trein vertrekt om 08:08 uur vanuit Amsterdam en komt om 14:47 uur in Basel aan. Hiernaast rijdt ook de ICE Nightjet vanuit Amsterdam om 20.30 uur met aankomst in Zürich om 08.05 uur. Ook is er al een grote sprong gemaakt in het duurzaam vliegen. Zo vliegt SWISS als eerste vliegtuigmaatschappij vanuit Zwitserland met duurzame kerosine genaamd SAF. SAF staat voor ‘sustainable aviation fuel’. De brandstof wordt gemaakt met verschillende duurzame hulpbronnen. Dit omvat bosbouw- en landbouwafval, gebruikte bakolie, koolstof die uit de lucht wordt afgevangen en groene waterstof.

Wanneer je je in Zwitserland wilt verplaatsen is het vervoer met de trein de beste optie, maar dit hoeft geen saaie bedoeling te zijn. Zo is er mogelijkheid om een stuk trein af te huren met vergadermogelijkheden met de zogeheten Innotren. Ook kan de Salon Suisse gehuurd worden waarin meetings kunnen plaatsvinden met mogelijkheid om te eten en drinken. Hiernaast kan er ook nog een hele trein afgehuurd worden genaamd Churchill.

Wist je dat de trein naar Basel 78% minder CO2 uitstoot dan het vliegtuig...

-